X

Zoeken naar een zeepmatje

Natuurlijke zeep kun je niet in een plasje water laten liggen na het douchen, dan blijft er niets meer van over, dan ‘smelt’ ie weg en verandert een robuuste zeep in een snotterig blokje..

Op zoek dus naar een soap saver, een zeephouder. En waar let je dan op?

De zeep moet zo goed mogelijk kunnen drogen aan de lucht. Een beetje worden opgetild. Overtollig water sijpelt weg in een geultje of druppelt door gaatjes/sleufjes op aanrechtblad en wastafel.

Nu heb ik al met een aantal mensen mijn hoofd gebroken over de vraag wat de beste zeepmat zou zijn. Vullen we bovengenoemd pakket van eisen aan: milieuvriendelijk materiaal, niet te kwetsbaar, te verzenden met brievenbuspost, makkelijk schoon te houden. Aardig om te zien en passend bij elk interieur….

De perfecte zeephouder heb ik nog niet gevonden, maar een aantal exemplaren van de foto komen in de buurt.

Met de klok mee, beginnend links boven:

IKEA: de sleufjes laten de zeep goed drogen. Iets gewelfd, waardoor de zeep mooi blijft liggen.

ONTWERP HAN R.: keramiek, dé look voor moderne badkamers en functioneert uitstekend. Bij genoeg belangstelling binnenkort te bestellen via de site.

HOUT, BASIC: op het formaat van een zeep, glad en eenvoudig. Water wordt niet afgevoerd – geultjes moeten af en toe drooggemaakt. Nu in de shop!

BOOMSCHIJF: in gebruik op een natuurbegraafplaats. Sympathiek in z’n eenvoud, zeer milieuvriendelijk. De zeep moet eigenlijk rechtop neergezet worden om goed te kunnen drogen; het water kan nergens heen.

GRAS: grapje van Flying Tiger, dit witte bakje met een plukje kunstgras. Werkt wonderwel, helaas niet duurzaam..

ZUIGNAPJES: mijn moeders favoriet: zeep droogt, matje schuift nooit weg en kan zó in de afwasmachine.