X

De huid

Een volwassen vel meet ongeveer 2 vierkante meter en is een heel belangrijk maar ook kwetsbaar orgaan. Goed voor zorgen dus! Spiegel van de ziel, beschermt, ademt. Is permeabel en geeft afvalstoffen af. Permeabel betekent dat de huid ook veel stoffen van buitenaf door laat, en dat is iets wat nog maar weinig mensen zich beseffen. Alles wat op het lijf wordt gesmeerd, trekt in en komt terecht in de onderste lagen van de huid. Helaas zijn dat vaak schadelijke stoffen. Gelukkig begint de overheid zich er steeds meer mee te bemoeien… bekijkt u deze link

Veel water drinken, een beetje zonlicht, goede nachtrust, weinig stress, en een milde, natuurlijke reiniging. Een paar aandachtspunten voor een gezonde huid. Wij zijn zelf uit de natuur ontsproten dus behandel je dat dierbare lijf met alles wat zo dicht mogelijk bij de natuur staat. Bij het wassen van de huid mag de natuurlijke vetlaag en de beschermende zuurlaag niet teveel worden aangetast. De huid heeft een PH-waarde van rond de 6 of 7. Het is daarom het beste om een verzorgingsproduct te gebruiken met eenzelfde ph-waarde.

Veel fabriekszepen of wasgels zijn te agressief. Ze geven na het wassen een trekkerig, droog gevoel, wat betekent dat er teveel vocht aan de huid is onttrokken. Een goede ambachtelijk gemaakte zeep heeft een ph-waarde van rond de 8 of 9. (een lagere ph-waarde voor zeep is niet mogelijk). Daarnaast bevatten deze zepen, als ze goed gemaakt zijn, extra olie om de huid terug te vetten.

Een gezonde huid moet genoeg water en vet bevatten. Na het badderen een verzachtende olie gebruiken werkt beter dan bodylotion. Deze laatste onttrekt juist vocht aan het lichaam, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. De lotions en body olie uit de fabriek zijn gemaakt op basis van petrochemische ingredienten en leggen een soort film over de huid. Eerst voelt het zacht en soepel, maar als je naar je huid luistert, voel je ook dat dit materiaal de huid afsluit, een verstikkend gevoel!

Rimpels krijgen we allemaal, is ook prachtig, maar wel op een gezonde manier!

Aloë Vera

augustus 13, 2014

Bijenhoning

december 30, 2014