X

Beauty and the beans

De vrucht van de koffieplant Coffea Arabica, is een rode steenvrucht. Elke vrucht bevat een pit met daarin de koffiebonen. Doordat deze bonen tegen elkaar aan liggen, krijgen ze hun specifieke vorm.

Koffie bevat cafeïne, dat weten we allemaal. En het drinken van koffie zou de huid uitdrogen. Maar voor extern gebruik is koffie fantastisch! En helemaal hip. De grote cosmeticahuizen hebben het bakje troost ontdekt, en verkopen smeerseltjes, ooggel, cellulite-wondermiddelen en….zeep.

De koffiezeep van SOAP7 komt, omdat er zoveel vraag naar is, regelmatig terug als Limited Edition zeep. Het is een heerlijke zeep voor in de keuken want koffie werkt deodoriserend; koffiezeep ontgeurt handen die na het snijden van knoflook, ui of werken met vis niet zo fris meer ruiken. Het koffiedik scrubt een beetje en maakt de huid glad.

.

Koffie bevat anti-oxidanten, het verstevigt de huid en zou zelfs wallen onder de ogen verminderen. Scrub van koffiebonen geeft het een mooie egale teint. De bonen bevatten olie en dit blijft in een fijn laagje achter op de huid. Probeer deze ‘claims’ maar eens uit met onderstaand masker!

.

Een simpel maskertje voor het gezicht:

(Verwijdert dode huidcellen, maakt de huid glad, verkleint de poriën)

Neem een 1/4 kopje koffiedik, meng er 1 eiwit door. Roer met een vork door elkaar. Zacht inmasseren en in laten trekken (laten drogen).

Met warm water afspoelen.

Als er nog wat over is: onder de douche gebruiken voor bil en been.

Aloë Vera

augustus 13, 2014