X

CASA CALIG

We woonden op een finca, iets buiten het dorp Càlig, vlakbij de Middellandse zeekust tussen Barcelona en Valencia. De olijfolie haalde ik bij de Coöperativa in het dorp waar de olijven uit de omgeving werden geperst. Andere ingrediënten zoals rozemarijn, tijm, lavendel. Aloe Vera, amandelen en citroenen groeiden rond het huis en konden zo de zeeppan in. De eerste 7 ingrediënten die ik gebruikte, vandaar de naam ‘SOAP7’.

Zoals u op de foto ziet ben ik begonnen in de gootsteen van mijn Spaanse keuken. Kapperszaken en kleine winkels in de buurt begonnen mijn (haar)zepen te verkopen. Mijn hobby groeide uit tot mijn beroep.

Na 5 jaar besloten we om terug te gaan naar Nederland. Het huis is nog steeds in ons bezit en te huur: www.casacalig.com

DE BIOTOOP

Terug in Nederland belandde ik na wat omzwervingen in de Biotoop van Haren. Dit voormalig biologisch centrum van de Rijks Universiteit Groningen biedt ruimte aan tientallen kunstenaars en vele bedrijven in allerlei sectoren. Er wonen/werken ongeveer 300 mensen. De leegstaande labruimte was een perfecte plek om mijn bedrijf voort te zetten.

Als ik inspiratie of hulp zoek: er zijn genoeg gelijkgestemden waar ik te rade kan gaan. Het ontwerp van mijn website, de productie van de zeepplankjes en de washanden: allemaal gebeurt het in de werkplaatsen van de Biotoop. En in de zelfpluktuin bloeit de calendula voor de Marigold zeep.

STEMPELEN EN VERPAKKEN BIJ IEDERZ

Sinds kort worden alle zepen gestempeld en verpakt door iederz , het sociale werk-leerbedrijf van de gemeente Groningen. Wekelijks breng ik een flink aantal kratten zeep naar de werkplaats en neem dan meteen de zorgvuldig ingepakte zepen weer mee terug.

Het scheelt mij enorm veel werk en in de Biotoop heb ik de ruimte om pakketjes klaar te maken voor verzending; bestellingen van de webwinkel en van de winkels/hotels die mijn zepen verkopen (zie bij INFO: verkooppunten).