X

NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

SOAP7 gebruikt voor het maken van zeep natuurlijke, en indien mogelijk, biologische ingrediënten.
Zeep gemaakt van olijfolie reinigt én verzorgt het allerbeste, dus vormt deze olie de basis van elk stuk zeep. Ten minste 54% in elke batch. De allerlaatste persing, want die geeft de beste zeep en zo blijft de extra virgin versie over voor de smaakpapillen. Kokosolie geeft stevigheid en schuim. En dan zijn er nog allerlei huidverzorgende oliën, ieder met zijn eigen kwaliteit. Denk aan castor (ofwel: wonder-) olie voor de haarzepen, amandelolie voor de vele vitamines of teunisbloemolie voor een geïrriteerde huid.

Veel ingrediënten zoals honing, rijstmeel, kurkuma of kaneel, kun je gewoon eten, en daarbij: zeep maken lijkt erg op koken. Maar waar je bij het koken van een maaltje uit de losse pols wat wijn of water kunt toevoegen, moet je bij het zeep maken erg nauwkeurig wegen.

GEEN SYNTHETISCHE TOEVOEGINGEN, GEEN PLASTIC

SOAP7 heeft geen parabenen, cocamidopropyl betaïne, sulfaten, EDTA of synthetische geurstoffen op de plank staan.
Veel schuimverbeteraars en stabilisatoren, parfums en synthetische kleuren kunnen de huid irriteren. SOAP7 gebruikt liever ingrediënten die de huid verzorgen.

Het enige ingrediënt dat synthetisch is en onmisbaar voor het verzepingsproces is Natriumhydroxide.
NaOH wordt gemengd met water. Na een goede menging met de oliën is alle NaOH gekoppeld aan het vet en is het niet meer terug te vinden in het eindproduct: zeep.

Waar fabriekszepen nog ingrediënten uit de petrochemische industrie bevatten (plastics), is SOAP7 volledig plastic-vrij.
Scrubben doe je niet meer met kleine kunststof korrels – microbeads – maar met maïsmeel, havermout, chiazaad en poppyseeds. En de zepen worden verpakt in halfdoorzichtig maïspapier.

PALMVRIJ EN VEGANISTISCH

Bijna alle zepen van SOAP7 zijn palmvrij en geschikt voor veganisten.
Voorheen gebruikten we voor sommige zepen nog gecertifeceerde, duurzaam geteelde palmolie. Lees het blog waarom we hiervan zijn afgestapt.

Behalve de Hairsoap en de Honey Buns zijn alle zepen vegan. De Hairsoap bevat bijenwas (hier op de foto in de zeeppan), de Honey Buns bevatten een likje honing. Honing werkt hydraterend en ontstekingsremmend, bijenwas is voedend en heeft antibacteriële eigenschappen.

GEUR EN KLEUR

We gebruiken verschillende soorten klei, bloemen, plantmateriaal om de zepen een eigen karakter te geven. De stoffen die gebruikt worden dragen zowel bij aan het verzorgende karakter van de zeep, als aan het unieke uiterlijk van elk zeepblok. De groene klei in de Green & Cleanzeep reinigt extra grondig en geeft de zeep een groene kleur. Zo haal je de verschillende zepen eenvoudig uit elkaar!

Etherische oliën komen uit de plant, wortel, boombast en zorgen voor een subtiele geur. Etherisch betekent ‘vluchtig’, in tegenstelling tot synthetische geuren vervliegen de etherische oliën nogal snel. Daarom is het aan te bevelen de zeep niet te lang te bewaren. Etherische olie van bloemen zoals jasmijn, lelietje van dalen e.d. zijn zeer kostbaar en kunnen derhalve niet gebruikt worden in het zeepproces.

ALLERGENEN

SOAP7 gebruikt geen synthetische ingrediënten zoals kleurstoffen, conserveermiddelen en schuimverbeteraars (cocamidopropyl betaïne)  maar alleen natuurlijke grondstoffen. Dit maakt de zeep zacht en verzorgend voor de huid. Maar in natuurlijke geurstoffen, ofwel etherische oliën, kunnen allergenen voorkomen die, als je daar gevoelig voor bent, een allergische reactie opwekken. Dit valt te herkennen aan het rood worden van de huid.

Er zijn in totaal 26 stoffen in cosmetica die een allergische reactie kunnen veroorzaken en van de Europese wetgever vermeld moeten worden op het product indien ze boven een veilig geacht percentage komen. Een veelvoorkomend allergeen is limonene, linalool of citral.

Alle ingrediënten en de allergenen die van nature in etherische oliën voorkomen staan vermeld in het rijtje met ingrediënten onder elke zeep op de website én op het etiket van elk SOAP7 product.

Het kan ook zijn dat je allergisch bent voor andere, niet geurstoffen, zoals pinda- of amandelolie. Als je weet dat je voor één van de ingrediënten allergisch bent kun je op de winkelpagina van de website ons handige filter ‘ik ben allergisch voor…’ gebruiken. Je vult hier het ingrediënt in waar je allergisch voor bent waarna de webwinkel een selectie geeft van producten waar dit ingrediënt niet in zit. Deze producten zou je dus veilig kunnen gebruiken.