X

NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

SOAP7 gebruikt voor het maken van zeep natuurlijke, en indien mogelijk, biologische ingrediënten.
Zeep gemaakt van olijfolie reinigt én verzorgt het allerbeste, dus vormt deze olie de basis van elk stuk zeep. Ten minste 54% in elke batch. De allerlaatste persing, want die geeft de beste zeep en zo blijft de extra virgin versie over voor de smaakpapillen. Kokosolie geeft stevigheid en schuim. En dan zijn er nog allerlei huidverzorgende oliën, ieder met zijn eigen kwaliteit. Denk aan castor (ofwel: wonder-) olie voor de haarzepen, amandelolie voor de vele vitamines of teunisbloemolie voor een geïrriteerde huid.

Veel ingrediënten zoals honing, rijstmeel, kurkuma of kaneel, kun je gewoon eten, en daarbij: zeep maken lijkt erg op koken. Maar waar je bij het koken van een maaltje uit de losse pols wat wijn of water kunt toevoegen, moet je bij zeep zieden erg nauwkeurig wegen.

GEEN SYNTHETISCHE TOEVOEGINGEN, GEEN PLASTIC

SOAP7 heeft geen parabenen, cocamidopropyl betaine, sulfaten, EDTA of synthetische geurstoffen op de plank staan.
Veel schuimverbeteraars en stabilisatoren, parfums en synthetische kleuren kunnen de huid irriteren. SOAP7 gebruikt liever ingrediënten die de huid verzorgen.

Het enige ingrediënt dat synthetisch is en onmisbaar voor het verzepingsproces is Natriumhydroxide.
NaOH wordt gemengd met water. Na een goede menging met de oliën is alle NaOH gekoppeld aan het vet en is het niet meer terug te vinden in het eindproduct: zeep.

Waar fabriekszepen nog ingrediënten uit de petrochemische industrie bevatten (plastics), is SOAP7 volledig plastic-vrij.
Scrubben doe je niet meer met kleine kunststof korrels – microbeads – maar met maïsmeel, havermout, chiazaad en poppyseeds. En de zepen worden verpakt in halfdoorzichtig maïspapier.

PALMVRIJ EN VEGANISTISCH

Bijna alle zepen van SOAP7 zijn palmvrij en geschikt voor veganisten.
De zepen No.1, No.2, No.6 en de Juniper worden nog gemaakt met palmolie, maar deze is Skal gecertificeerd, gegarandeerd duurzaam en biologisch geteeld.
Behalve de Hairsoap en de Honey Buns zijn alle zepen veganistisch. De Hairsoap bevat bijenwas (hier op de foto in de zeeppan), de Honey Buns bevatten een likje honing. Honing werkt hydraterend en ontstekingsremmend, bijenwas is voedend en heeft antibacteriële eigenschappen.

GEUR EN KLEUR

SOAP7 gebruikt verschillende soorten klei, bloemen, plantmateriaal om de zepen een eigen karakter te geven. De stoffen die gebruikt worden dragen zowel bij aan het verzorgende karakter van de zeep, als aan het unieke uiterlijk van elk zeepblok. Zo reinigt de groene klei van Green & Clean extra grondig, en kleurt de zeep ook groen en zo haal je de verschillende zepen niet makkelijk door elkaar.

Etherische oliën komen uit de plant, wortel, boombast zorgen voor een subtiele geur. Etherisch betekent ‘vluchtig’, in tegenstelling tot synthetische geuren vervliegen de etherische oliën nogal snel. Daarom is het aan te bevelen de zeep niet te lang te bewaren. Etherische olie van bloemen zoals jasmijn, lelietje van dalen e.d. zijn zeer kostbaar en kunnen derhalve niet gebruikt worden in het zeepproces.