0 items - 0.00
0 items - 0.00
X

Beauty and the beans

De vrucht van de koffieplant Coffea Arabica, is een rode steenvrucht. Elke vrucht bevat een pit met daarin de koffiebonen. Doordat deze bonen tegen elkaar aan liggen, krijgen ze hun specifieke vorm.

Koffie bevat cafeïne, dat weten we allemaal. En het drinken van koffie zou de huid uitdrogen. Maar voor extern gebruik is koffie fantastisch! En helemaal hip. De grote cosmeticahuizen hebben het bakje troost ontdekt, en verkopen smeerseltjes, ooggel, cellulite-wondermiddelen en….zeep.

Koffie bevat anti-oxidanten, het verstevigt de huid en zou zelfs wallen onder de ogen verminderen. Scrub van koffiebonen maakt de huid glad en geeft het een mooie egale teint. De bonen bevatten olie en dit blijft in een fijn laagje achter op de huid.

Een heel simpel maskertje voor het gezicht: (Verwijdert dode huidcellen, maakt de huid glad, verkleint de poriën) Neem een 1/4 kopje koffiedik, meng er 1 eiwit door. Goed roeren, met een vork. Zacht inmasseren en even liggen om te laten drogen. Met warm water afspoelen. Als er nog wat over is: onder de douche gebruiken voor bil en been.

Aloë Vera

augustus 13, 2014