X

Wat is SOAP7?

SOAP7 staat voor kleinschaligheid, zorg en aandacht voor mens en natuur.

We maken onze zepen en huidverzorgingsproducten  met natuurlijke ingrediënten en omdat ze een vaste vorm hebben (niet vloeibaar) kunnen we alles plasticvrij verpakken!

Zepen, deo’s en body butters krijgen geur en kleur door etherische oliën, kruiden, klei.

Onze producten worden verkocht via de SOAP7 webwinkel en winkels, hotels, en beautysalons in Nederland en België.

We maken graag zeep in opdracht. Deze samenwerkingen stimuleren om samen de wereld een beetje duurzamer te maken.

zeep in opdracht

Hoe het begon…

In 2001 vertrok ik met man en kinderen naar het dorp Càlig in Spanje. De zon en zee zouden hopelijk verlichting geven voor de huidproblemen van de kleintjes.

Ik ontdekte dat er in Spanje sinds jaar en dag op ambachtelijke manier zeep wordt gemaakt, in kloosters en door de armere bevolking van Andalusië. Zij verzamelden hiervoor olijfolie die gebruikt was voor frituren.

Deze duurzame traditie heeft me geïnspireerd om zelf zeep te maken. Tussen de olijfbomen bij mijn huis kwamen de eerste olijfzepen tot stand. Man en kinderen waren enthousiast en ook de lokale Spanjaarden konden de zepen waarderen. Mede door het enthousiasme van mijn vader is hieruit SOAP7 ontstaan.

Het geboortehuis van SOAP7 is te huur: www.casacalig.com

Lees het volledige verhaal

Natuurlijke zeep

Ongeveer 4000 jaar geleden werden op de berg Sapo, buiten Rome, dierlijke offers gemaakt aan de Romeinse goden.
Regenwater spoelde as en vet de berg af richting de oevers van de Tiber en daar verwonderden de wasvrouwen zich over hun schonere lakens.

Zo werd vermoedelijk de eerste zeepachtige substantie ontdekt. Genoemd naar de berg Sapo: sapone, savon, soap. In dit geval was het dierlijk vet dat reageerde met een sterke base: de as van verbrande planten.

Het dierlijk vet maakte in de loop van de tijd plaats voor plantaardige vetten en de potas is vervangen door natriumhydroxide waardoor er veel nauwkeuriger gewerkt kan worden. Maar het principe is hetzelfde.

De zepen van SOAP7 worden nog volgens het eeuwenoude procédé gemaakt.

Lees het volledige verhaal

Ingrediënten

Basiszeep is eigenlijk een kleur- en geurloze massa. Om de zepen van elkaar te onderscheiden en ze ieder hun eigen karakteristieke eigenschappen te geven voeg ik verschillende natuurlijke kleur- en geurstoffen toe. Dat kan groene thee zijn of roze klei, kurkuma of korenbloem.
Voor de geur gebruik ik diverse etherische oliën; olie uit blad, schil of schors van plant, vrucht of boom.
Scrubzepen bevatten natuurlijke stoffen die zorgen voor een lichte of stevige ‘peeling’ zoals havermout, maïsmeel of poppyseeds.

Lees het volledige verhaal