X

HAARZEEP

Klik hier voor ons assortiment haarzepen

Waarom haarzeep?

De shampoo uit een flesje bevat allerlei stofjes die haren gladmaken, veel schuim genereren, een ultra schoon gevoel geven; Sulfaten, SLS, ALS, siliconen, flataten, parabenen etc.

Veel mensen krijgen door deze synthetische toevoegingen een geïrriteerde hoofdhuid.

De haarzepen van SOAP7 bevatten alleen natuurlijke, en geen synthetische ingrediënten. De blokken worden verpakt in papier dus weg met die plastic flesjes!

Een zeepblok gaat heel lang mee en na verloop van tijd zult u merken dat u uw haar minder vaak hoeft te wassen: voordelig dus, en beter voor Moeder Aarde.

Veel mensen willen, als ze eenmaal gewend zijn aan de haarzepen, niets anders meer. Het haar voelt zoals het vroeger voelde; natuurlijk en gezond. Sommigen krijgen spontaan krullen of lekker veel volume. De hoofdhuid wordt rustig, vaak verdwijnen plekjes en jeuk.

Hoe gebruik ik haarzeep?

Neem het zeepblok in de hand en wrijf er een 5 tot 7 keer mee over de natte haren. Met de handen nawrijven tot er meer schuim ontstaat. Let op: 1 wasbeurt per douchebeurt, dus niet twee keer na elkaar wassen zoals u bij de kapper gewend bent.

U zult merken dat de haarzepen minder schuim geven dan shampoo uit een knijpflesje. Vooral in het begin, als u nog moet wennen aan haarzeep, zal het een ander gevoel geven. Ga hier even doorheen: na een aantal wasbeurten zal uw haar hopelijk gewend zijn.

Na het inzepen spoelt u uw haren met (lauw)warm water. Mocht het haar toch vettig en stug aanvoelen dan kunt u naspoelen met water waarin een scheut bio-appelazijn of citroensap.

Mijn haar voelt vettig en stug aan na gebruik…

Na jarenlang conventioneel shampoo gebruik moeten alle chemische residuen weggepoetst worden. Veel shampoos zijn vrij agressief; ze wassen de natuurlijke talg weg waardoor je dat schone, frisse gevoel krijgt. Door het grondig wegwassen van vet (sommige mensen wassen ieder dag het haar) leert de hoofdhuid om meer en meer talg te produceren. Als je overstapt op natuurlijke zeep, een zeep die veel minder krachtig ontvet, dan is het mogelijk dat de pasgewassen haren vettig en zwaar aanvoelen: de talgproductie is nog niet gereguleerd.

Misschien moet u wel een keer of 5 wassen voor het gewenste effect (verspreid over dagen, weken!).

Soms werkt de haarzeep niet, ik en de kappers met mij, kunnen niet verklaren wat de reden daarvan is. Dan blijft het haar vettig of stug na het wassen, wat je ook probeert (naspoelen met appelazijn/citroen in water bijvoorbeeld).

Belangrijk is: gebruik niet teveel zeep, was niet te vaak en spoel goed uit met (lauw)warm water. Wissel desnoods nog eens af met de oude vertrouwde shampoo en bouw het gebruik van haarzeep rustig op.

Welke zeep past bij mijn haar?

Het is moeilijk te bepalen welke haarzeep bij uw haar past, het is erg persoonlijk en daarbij zijn er factoren van invloed zoals voeding, hormonen, het weer. Het is een kwestie van uitproberen.

Hierbij een richtlijn:

Hairsoap is een basis haarzeep, met bijenwas en tarwekiemolie en kan voor alle haartypen. Het haar krijgt meer volume van deze zeep. Veel mensen met  fijn, glad haar vinden dit een zalige zeep. Ook veel mannen vertellen dat ze na gebruik geen gel of wax meer nodig hebben.

Marigold (no scent) kies je bij een heel gevoelige (hoofd)huid. Deze zeep bevat geen etherische olie, het is de mildste zeep. Met olijfolie waarin calendula is gemacereerd heeft het ook een helende, kalmerende werking.

Evening Primrose Veel mensen met een geïrriteerde hoofdhuid  (jeuk, roos, plekjes) zijn gebaat bij deze zeep met teunisbloemolie, anijs. Ook hier geldt weer: probeer het voorzichtig uit, misschien bent u juist gevoelig voor één van de ingrediënten.

Jojoba Boost bevat meer kokosolie en cacaoboter, schuimt rijkelijk en kan ook voor vetter haar gebruikt worden. Het geeft het haar meer gladheid, houdt het haar meer in toom.

Argan Joy is extra voedend door de ingrediënten shea butter en arganolie. Veel mensen met voller, droger haar voelen dat deze haarzeep verzorgend voor ze is.

Nog een paar tips:

…Werkt de zeep niet voor het haar, gebruik ‘m dan voor het lichaam.

…Het is voor elk haartype het beste om het haar aan de lucht te laten drogen, en als het droog is pas de kam erdoor te halen. Zo beschadigt het haar niet zo snel.

…Om droge haardossen in toom te houden kan een beetje body butter helpen: de droge uiteinden van het haar licht mee inwrijven.

…Ook voor kinderen is het een gezonde shampoo, maar: prikt wel in de oogjes, dus houd ze goed dicht.

…Vaste shampoo is een uitkomst voor vliegreizen; geen gedoe met flesje vloeibaar spul.

…Uw haarborstel zal misschien wat vettiger worden als u haarzepen gebruikt: maak borstels en kammen regelmatig schoon in een sopje.

Haarzeep vaste zeep

SOAP7 Nigella haarzeep enquête

16 maart 2024

SOAP7 heeft een nieuwe vaste haarzeep ontwikkeld. Deze haarzeep is, in tegenstelling tot onze ander haarzepen... Lees meer

ZEEP CITATEN

11 oktober 2022

Uitrusten van alle zeepzaken doe ik het liefst met een boek. Een andere wereld opzoeken, andere gedachten, ni... Lees meer

Marseillezeep

20 september 2022

We waren altijd al nieuwsgierig hoe Marseillezeep wordt gemaakt en daarom togen we afgelopen zomer naar het z... Lees meer

Palmolie, ja of nee..

24 maart 2022

SOAP7 gebruikte tot voor kort in een aantal zepen biologisch gecertificeerde palmolie, van duurzame teelt... Lees meer

Artikel Dagblad van het Noorden

3 oktober 2017

Interview door Jean-Paul Taffijn. In het Dagblad van het Noorden, 19 juli 2017, rubriek: Hoe maakt u het: Gr... Lees meer

Zoeken naar een zeepmatje

11 januari 2016

Natuurlijke zeep kun je niet in een plasje water laten liggen na het douchen, dan blijft er niets meer van ove... Lees meer

Zeep met honing van de imker

30 september 2015

Bart van Egteren is een bevlogen imker. De stadsimker van Groningen. Hij heeft me laatst zijn werkplek laten z... Lees meer

Zeep om te scheren

19 maart 2015

"Je huid kan na het scheren droog en trekkerig aanvoelen..!" roept de reclame.Geen wonder, ze maken in de fabr... Lees meer

Bijenhoning

30 december 2014

'Kun je die heerlijke geur van Heidehoning vangen in zeep?' Vroeg meneer T. uit V. (tandarts, imker), zich af... Lees meer

De huid

3 december 2014

Een volwassen vel meet ongeveer 2 vierkante meter en is een heel belangrijk maar ook kwetsbaar orgaan. Goed vo... Lees meer

Aloë Vera

13 augustus 2014

Plant der onsterfelijkheid Tropische plant. Familie van de lelie- en uiachtigen. De ware Aloë is de Aloë Ver... Lees meer

Beauty and the beans

8 februari 2012

De vrucht van de koffieplant Coffea Arabica, is een rode steenvrucht. Elke vrucht bevat een pit met daarin de ... Lees meer