0 items - 0.00
0 items - 0.00
X

HAARZEEP

Hoe gebruik ik haarzeep?

Neem het zeepblok in de hand en wrijf ermee over het natte hoofd. Een aantal maal, daarna met de handen nawrijven tot er meer schuim ontstaat. Goed verdelen en uitspoelen met (lauw)warm water. Eventueel naspoelen met water waarin een scheut bio-appelazijn of citroensap om het eventueel vettige gevoel weg te spoelen. Heerlijk als de haarzeep meteen aanslaat. Sommige mensen krijgen spontaan krullen, of lekker veel volume. Haar en hoofdhuid worden rustig, vaak verdwijnen plekjes en jeuk.

Welke zeep past bij mijn haar?

Moeilijk te bepalen welke haarzeep bij jouw haar past. Ben je erg gevoelig, begin dan met de Marigold (no scent). Zonder etherische olie, de mildste zeep voor haar en hoofdhuid. Heb je last van kriebel, roos, plekjes? Dan kun je de Evening Primrose proberen. Veel mensen zijn gebaat bij deze zeep met teunisbloemolie, anijs. De Hairsoap is een basis haarzeep, met bijenwas en tarwekiemolie en kan voor alle haarsoorten. Jojoba Boost bevat meer kokosolie en cacaoboter, schuimt rijkelijk en kan ook voor vetter haar gebruikt worden. Argan Joy is extra voedend door de shea butter en argan olie.

Mijn haar voelt vettig en stug aan na gebruik…

Misschien moet uw haar wennen aan deze nieuwe wasmethode, het kan zijn dat na de eerste wassingen het haar stroef of vettig aanvoelt. Misschien moet u wel een keer of 5 wassen voor het gewenste effect (verspreid over dagen, weken!). Houd vol en voel dat er steeds meer schuim ontstaat, naarmate u meer gewend raakt aan de zeep. Na jarenlang conventioneel shampoo gebruik moeten alle chemische residuen weggepoetst worden. Veel shampoos zijn vrij agressief; ze wassen de natuurlijke talg weg waardoor je dat schone gevoel krijgt. Door het grondig wegwassen van vet (sommigen wassen het haar iedere dag..) leert je hoofdhuid om meer en meer talg te produceren. Als je overstapt op natuurlijke zeep, die veel minder ontvet, dan is het mogelijk dat je natte haren vettig en zwaar aanvoelen: de talgproductie is nog niet gereguleerd.

Conventionele shampoo bevat ook synthetische gladmakers, waardoor je gewend bent dat je haar heel licht en zijdezacht aanvult. Kortom: je zult moeten wennen en dat heeft tijd nodig. Op den duur zult u ervaren dat het haar minder vaak gewassen hoeft te worden. Velen ervaren meer volume en een frisse, gezonde hoofdhuid en haardos.

Soms werkt de haarzeep niet, ik en de kappers met mij, kunnen niet verklaren waarom. Dan blijft het haar vettig na het wassen, wat je ook probeert. Belangrijk is: gebruik niet teveel zeep, was niet te vaak en spoel goed uit met (lauw)warm water. En geef het even de tijd, wissel desnoods nog eens af met de oude vertrouwde shampoo en bouw het gebruik van haarzeep rustig op.

Nog een paar tips:

…Werkt de zeep niet voor het haar, gebruik ‘m dan voor het lichaam.

…Het is voor elk haartype het beste om het haar aan de lucht te laten drogen, en als het droog is pas de kam erdoor te halen. Zo beschadigt het haar niet zo snel.

…Om droge haardossen in toom te houden kan een beetje body butter helpen: de droge uiteinden van het haar licht mee inwrijven.

…Ook voor kinderen is het een gezonde shampoo, maar: prikt wel in de oogjes, dus houd ze goed dicht.

…Vaste shampoo is een uitkomst voor vliegreizen; geen gedoe met flesje vloeibaar spul.

Voor- en tegenstanders van SOAP7 haarzeep:

Allerlei soorten shampoo geprobeerd, niets helpt zo goed tegen de eczeem van mijn hoofdhuid als jouw haarzeep” anoniem, Vinaros (Spanje)

De verwarming gaat weer aan; mijn haar en dat van mijn kroost verandert in touw. Kan ik 10 haarzepen bij je bestellen om de winter mee door te komen?” E.H., Wergea

Used the hairsoap, it murdered my eyes!” P.B., Ierland